Fransk linsegryte

Du trenger:

Valgfrie rotgrønnsaker(f.eks. persillerot, pastinakk, gulrot, gulbete, jordskokk, potet)
Aspargesbønner
Grønnkål
Gulrot
Selleri
Sjalottløk
Hvitløk
Tørre grønne linser(ikke de fra boks, de som holder seg sammen når en koker de).
Laurbærblad
Buljong
Vin
Timian

 

Fremgangsmåte:

  1. Bak rotgrønnsakene i ovnen(ca. 1 time) med olje, salt og pepper.
  2. I mens steker du gulrot, selleri, løk, hvitløk og urter kuttet i bittesmå biter i en gryte. Ta opp i aspargesbønner og grønnkål etter hvert.
  3. Kok linser etter anvisning på pakken, med buljong og laurbærblad i vannet.
  4. Når grønnsakene i ovnen er ferdig, ta de opp i gryten med det andre. Hell over vin, og la det koke ned.
  5. Legg i linsene og hell i litt vann. Kok til ferdig.
Advertisements