Bønnepålegg

Bønnepålegg kan lages av mange typer bønner og krydder. F.eks.:

Husk å skylle ekstra godt, siden de ikke skal varmebehandles(lake er ikke godt).

Hvitbønnepålegg:

1 boks store hvite bønner
1/4-1/2 sitron
En neve persille
Olivenolje
Salt og pepper

Bland og mos med gaffel.

 

Svart- eller brunbønnepålegg:

1 boks svarte bønner eller kidneybønner
Litt olje
Noen ts soltørket tomat(evt. med olje herfra)
1/2 ts kayennepepper
Smak til med salt og pepper

Bland med stavmikser til fin paté.

 

Linsepålegg

1 boks røde linser
1 ts paprikapulver, evt. 1/2 vanlig og 1/2 røkt
Litt olivenolje
Litt kayennepepper
Smak til med salt og pepper

Bland med stavmikser.

Advertisements